Dom i organizacija

Započnite dan na pravi način

Sam pojam organiziranja ljudi najčešće povezuju sa uredno složenim policama i ormarima ili besprijekorno sređenim kuhinjama i dnevnim boravcima koji izgledaju kao iz kataloga. Međutim, za mene organizacija zadire puno dublje ispod površine i tog fizičkog izgleda prostora. Biti organiziran meni predstavlja sposobnost biti pripremljena u svakodnevnim situacijama. Znati što trebate ostvariti tijekom dana ili tjedna te pronaći načine i usvojiti navike koje će vam finalno olakšati obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Biti organizirana mene dovodi u stanje smirenosti.

U ovom tekstu pišem vam o svojim rutinama (jutarnjoj i večernjoj) za koje smatram kako vam mogu pomoći da se organizirate i započnete dan na što smireniji način. Više pročitajte na portalu Mame Kvarnera. Kliknite ovdje.

One Comment

  • Александр

    Usled uzurbane svakodnevice svi se cesto osetimo rastrzano, ne znamo ta cemo pre, to dovodi do nervoze i anksioznih stanja. A kada se dan zavr i, cesto smo apaticni jer nam se cini da se sve na isti nacin vrti ukrug iz dana u dan, to nas deprimira, a stres postaje na verni pratilac sa kojim ne znamo kako da se izborimo. Ili znamo, ali smo bezvoljni. Kako biste sebi pomogli, potrebno je da pronadete aktivnosti koje ce vas oraspoloziti, dati zivotnu energiju. Nije vazno ta cete odabrati kao stimulans, vec da to bude ono to volite, u cemu uzivate. Ukoliko tako postupite, sreca dolazi sasvim prirodno i spontano, jer organizam na osecaj prijatnosti reaguje tako to luci takozvane hormone srece – srotonin, endorfin i dopamin. Sasvim je izvesno da znate u kom kutku se krije va e zadovoljstvo, ali mi cemo vas podsetiti na neke aktivnosti koje ce vam pomoci da vratite osmeh na lice.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.