Dom i organizacija

Torba za rodilište (za mamu i bebu)

Kako mi se vrijeme poroda bliži, bilo je krajnje vrijeme da svoju torbu za rodilište spremim do kraja i napunim je i onim posljednjim potrepštinama.

Kada sam bila trudna sa blizancima u bolnicu sam, radi rizične trudnoće, stigla već u 18 TT. I ostala do trenutka dok ih nisam rodila. Bilo je to nakon punih 100 dana, u 33 TT. O tome sam ranije pisala u jednom tekstu pa klikni ovdje ukoliko želiš pročitati više o mojim Palčićima. 🙂

Tada, pred 7 godina, sve stvari koje su mi trebale za boravak u bolnici već sam imala sa sobom i nisam pripremala klasičnu torbu za rodilište. Sada je situacija posve drugačija.

Prije nego li kreneš pakirati torbu, bitno je znati što bolnica nudi i što je potrebno da nabaviš sama. Stoga sam se ja raspitala kod medicinske sestre koja radi na odjelu s novorođenim bebicama što je potrebno ponijeti za samu bebu, a kod prijateljice koja je nedavno rodila u bolnici gdje planiram i ja, raspitala sam se koje su joj to potrepštine bile nužne imati pored sebe u tih nekoliko dana nakon poroda (pod pretpostavkom da sve uredno prođe i ne ostajemo dulje od 3-4 dana u bolnici).

Niže ti dostavljam kompletan popis svih potrepština za mamu i bebu za prve dane boravka u bolnici. Vjerujem kako će ti koristiti. 🙂

*Ukoliko želiš svoj primjerak u PDF-u piši mi na: marija@srecanakvadrat.com.hr.

Marija

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.