Pčelarko ubrusi – recenzija
Svoju recenziju započet ću sa predstavljanjem proizvoda koji je i meni samoj do nedavno bio nepoznanica. Radi se o prirodnim ubrusima od pčelinjeg voska za zamatanje hrane. Izrađeni su od 100% pamuka i koriste se kao alternativa aluminijskoj i prijanjajućoj foliji. Mene je ovaj proizvod na prvu jako zainteresirao i s velikim zadovoljstvom krenula sam s korištenjem istog.
Iza brenda Pčelarko ubrusi stoji divna Marina i njezina obitelj koji svu svoju ljubav daju u izradu ovih ubrusa. Ubrusi su ručni rad – od krojenja tkanine, premazivanja voskom do same ambalaže.
Možete ih koristiti za zamatanje različitih proizvoda. S obzirom da su vrlo fleksibilni, koristite toplinu svojih ruku kako bi se što bolje oblikovali prema proizvodu/posudi koju planirate zaštititi. Prije prvog korištenja ubruse je potrebno ručno oprati u hladnoj vodi sa blagim sapunom, obrisati višak vode te ih ostaviti da se posuše na zraku.
U testnom periodu koristila sam ih za:
- zamatanje sendviča (sendvič ostaje svjež i nakon nekoliko sati)
- pokrivanje ostataka hrane od obroka (nakon što se ohlade; bitno je ne koristiti ih na vrućoj hrani kako se vosak ne bi počeo topiti), pokrivanje raznih salata, tijesta i sl.
- zamatanje sireva i drugih suhomesnatih proizvoda
- zamatanje voća i povrća (produljuje im svježinu).
S obzirom da se radi o proizvodu pogodnom za višekratnu uporabu, nakon korištenja ubrus je potrebno oprati, osušiti i pripremiti za sljedeće korištenje,
Željela bih napomenuti kako vas ne mora brinuti činjenica da je ubruse potrebno prati nakon svakog korištenja jer je postupak zaista kratak. Toliko kao i pranje ruku. 🙂 Ubrusi se brzo osuše i spremni su za ponovnu upotrebu. Meni su se pokazali jako korisnima. Vrlo su čvrsti, a ujedno dovoljno prilagodljivi kako bi lijepo zaštitili proizvod kojem se čuva svježina. Otpada nema i stoga nisu štetni za okoliš.
Ukoliko imate priliku, probajte ove ubruse i izaberite svoj dizajn iz ponude Pčelarko ubrusa. Ja ću ih definitivno koristiti i dalje. 🙂
Marija