Slobodno vrijeme

Godinu dana u pokretu

Danas je točno godina dana od kada sam napisala post o tome kako sam počela trčati. Evo me na istom mjestu gdje i dalje sa velikom strašću pričam o ovoj temi. Nadam se da ću i nekoga od vas inspirirati da napravi novi korak u svome životu.

Nikada se nisam previše trudila u sportu, niti sam ranije uspjela pronaći nešto što me toliko obuzelo i čime bih se s radošću bavila. Sve do pred godinu dana kada sam upisala školu trčanja. Onu istu školu o kojoj sam godinama slušala od prijatelja i poznanika i čije sam članove viđala u obližnjem Maksimiru kako obaraju svoje rekorde u istrčanim kilometrima.

“Kako je ovo odlično!” – redovito kažem svome mužu dok dođem kući nakon treninga. Umorna, ali istinski sretna i sa osmjehom na licu. Toliko sam ponosna na činjenicu kako napokon radim nešto dobro za sebe i svoje tijelo. Trenutak kada trener poviče ono zadnje “hodaj” za mene predstavlja mini pobjedu.

Kada sam upisala školu trčanja nisam mislila da mogu trčati ni 1 minutu u komadu. Danas (samo godinu dana nakon svog prvog treninga) iza sebe imam dva istrčana polumaratona, te više utrki na 10km i 5km. Moj mini cilj na svakom treningu je bio ne odustati bez obzira na zahtjevan plan i program trčanja. I kako sam ih ostvarivala pred sebe sam stavljala sve veće izazove…

Napisala sam ne tako davno jedan tekst o zoni udobnosti i kako se iz nje vrlo jednostavno možemo izvući. Smisao izlaska iz sigurne zone je prigrliti nova iskustva i pritom se ne ograničavati na ona velika, ogromna iskustva već se radovati malim stvarima i slaviti svaki uspjeh. Kao što sam tamo napisala, možda baš vas meditacija istiskuje iz zone udobnosti jednako kao i bungee jumping ili trčanje u mojem slučaju.

Cijeli život sam mislila o sebi da sam antisportski tip. Danas ne mislim više tako. Možda mi je samo trebalo dovoljno vremena i pravi trenutak da otkrijem ono u čemu zaista uživam. ❤

Marija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.