Slobodno vrijeme

Aktivno ljeto u tenisicama

Na moru smo – toliko očekivanom godišnjem odmoru. Prije ovog ljeta vrijeme na ljetovanju provodila sam uglavnom ne radeći ništa konkretno osim kupanja u moru, ispijala kave i obavljala onih osnovnih aktivnosti koje su jednake bili vi na ljetovanju ili kod kuće, a to su kuhanje, pranje odjeće i čišćenje prostora u kojem boravite. Onda sam pred 4 godine postala dvostruka mama i život mi se nije puno razlikovao na ljetovanju ili za vrijeme boravka u Zagrebu (osim što sam u Zagrebu svaki dan išla na posao, a oni to vrijeme provodili u vrtiću). Tako je bilo sve do ove godine kada sam u putnu torbu spakirala svoje tenisice!

Najbolji dio dugih ljetnih dana je u tome što imate više vremena za boravak na otvorenom, uživanje u prirodi i općenito mogućnost da budete fizički aktivni. Međutim, ukoliko niste stvorili tu naviku, sunčani dani i blage temperature možda neće biti dovoljne da vas inspiriraju na bavljenje tjelovježbom.

Naviku trčanja gradim prethodna četiri mjeseca i čim sam istrčala svojih prvih 5 kilometara na utrci “Volim trčanje” znala sam da želim istrčati i idućih 5. I to je moj sljedeći cilj – Unicef – Mliječna staza u rujnu ove godine. Prezahtjevno ili ne baš toliko? Ljudi će reći i jedno i drugo. Ono što svakako mogu potvrditi je da treba uložiti strahovito puno volje i imati želju za trčanjem i u trenucima kada grupa s kojom to inače radite nije uz vas (kao što je slučaj za vrijeme godišnjih odmora).

Trener Marko bi rekao onu poznatu “budite redoviti, ostalo prepustite nama”! I zaista ste već više od polovice posla odradili samo time što ste došli na trening.

I tako ja u naredna tri tjedna trčim sama. Trčim sama, ali nikako ne usamljena. Trčim uz more, udišem morski zrak i uživam u pjesmi zrikavaca iz obližnje borove šume. I ne bih taj osjećaj u ovom trenutku mijenjala za ništa. Otrčim svoju turu i vratim se kući klincima i mužu koji su se netom prije probudili, pripremamo doručak i uživamo u jutarnjem suncu na našoj terasi.

I tko mi onda može reći da se ne može biti aktivan i na ljetovanju? Sve se može uz dobru volju i želju. Samo vam treba pozitivan mindset i opipljiv, motivirajući cilj.

Marija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.