Kad se male ruke slože

Kad se male ruke slože

Prošlo ljeto imali smo velike radove u stanu, a sve kako bismo napravili malu buksu za nas dvoje, a malenima ostavili veliku sobu i pretvorili ju u njihovo carstvo. Oni su na ljeto napunili dvije godine i pošto su bili poprilično aktivni nisam se osijećala sigurno ostaviti ih da spavaju sami u sobi u kinderbetima kako slučajno ne bi preko noći poželjeli van. Kako bismo izbjegli skakanje iz kinderbeta i moguće padove, naš tata je došao do izvrsne ideje – jednostavne izrade mini dječjih krevetića. Evo kako smo ih napravili…

Za početak smo od njihovih starih kindića ostavili podnice i madrace. Daske bora smo kupili u Bauhausu, te ujedno dogovorili sa njima i rezanje određenih dimenzija kako bismo izbjegli taj posao kod kuće na našem balkonu.

Dimenzije bočnih stranica kreveta: 124 cm

Dimenzije gornje i donje stranice: 64cm

Visina stranica: 20cm

Majstori zaduženi za ovaj projekt bili su naš tata, mali šef Borna i jedan tatin prijatelj. Od stranica kreveta dečki su napravili okvir koji su zašarafili vijcima. U svaki kut stavili su po jednu klocnu (visine 10 cm, širine 5 cm) koja ima funkciju držanja podnica u zraku i učvršćivanja kreveta. Prije završetka, cijelu dužinu stranica kreveta i rubove su dodatno obradili glodalicom i zaoblili.

Na gotove krevetiće namontirali smo ogradice koje smo kupili u IKEA-i, a na dno zalijepili protukliznu traku. I to je to! A cijena? Sveukupno malo manje od 300 kn. Za oba krevetića. 🙂 Dodatni trošak su ogradice za 89,90 kn/kom.

Da li vam uopće moram pričati koliko su maleni oduševljeni? 🙂

 

   

Marija xoxo

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.