12 smiješnih stvari koje sam naučila od kada sam mama

12 smiješnih stvari koje sam naučila od kada sam mama

Biti mama najzahtjevniji je posao na planeti. I definitivno najizazovniji! Svi mi koji smo postali roditelji prolazimo kroz ovo putovanje radeći iz dana u dan najbolje što možemo i znamo. Prije nego što sam postala mama, imala sam svoju viziju cijelog tog iskustva. Ali istina je da nema tog priručnika koji će vas zaista u potpunosti pripremiti na sve promjene i novu ulogu koju preuzimate nakon rođenja vašeg djeteta. Barem ja tako mislim… Ali u svoj toj brizi postoji i niz smiješnih situacija kojih se uvijek rado sjetim. Pišem vam o njih 12 koje su meni najsimpatičnije.

1. Kao mama blizanaca do sada sam promijenila više od 10 000 pelena! Bez pretjerivanja! Slobodno računajte. 🙂

2. Nikada dovoljno baterija. Uvijek imajte rezervu od 2-3 paketa baterija u stanu jer kada prestane raditi najdraži autić vašeg djeteta ubrzo stane i njegov omiljeni vlakić-tako to obično biva. Za svaki slučaj neka tu uvijek bude dobra rezerva baterija svih tipova.

3. Ostaci od hrane mogu završiti svugdje. Znala sam ih pronaći u autićima-guralicama, ustima od lutke jer je moja curica smatrala da je i lutka gladna, u džepovima od hlača ili već sasušene ispod kreveta i tepiha. Koliko god se trudili pratiti klince dok nešto žvaču, oni su uvijek mudriji od nas i nađu načina kako komadić hrane “pospremiti za kasnije”.

4. U ladici/ormaru gdje držite dječju robicu napravite detaljne oznake. “Hlačice za po kući”, “majice za vani”, “bodi dugih rukava”, “bodi kratkih rukava”…. Uštedit ćete si brdo vremena objašnjavanja mužu ili baki kada dijete treba presvući, a vi niste u blizini.

5. Investirajte u dobro sredstvo za odstranjivanje mrlja. Nemoguće je izbjeći ih.

6. Izbjegavajte bijelu boju! I pod tim mislim na sve što vas okružuje. Prekrivače, deke, posteljinu, podove, stolnjake…da ne pričam o robici za dijete ili za roditelje, a tek boja zidova….uh! Ima li nešto što bih ostavila u bijelom? Mislim da ne!

7. Uvijek imajte kod kuće selotejp i ljepilo. Bilo da su vaši maleni “slučajno” iščupali list iz nove slikovnice ili se autić “transformirao” u kabriolet, biti će vam potrebno reagirati odmah!

8. Svaku prljavštinu brišem sa vlažnim maramicama. Grozno ali istinito. 🙂 Kada mi se nađu na putu prebrišem sa njima što god mi tada zasmeta, od zaprljane dječje hranilice do poda ili prašine na elektronskim uređajima.

9. Ne kupujemo skupe tepihe, prekrivače ili deke. S vremenom će vaš najdraži mali sustanar (ili u mom slučaju njih dvoje) na vaš omiljeni tepih ili prekrivač proliti čašu mlijeka ili čaja, razmazati marmeladu sa kruha ili utisnuti plastelin s kojim se pred nekoliko trenutaka tako radosno igrao. I čemu onda onaj divan skupi tepih…..

10. Lagano se isključim kada mi dođu gosti. Mog muža to najviše fascinira. Ja se toliko duboko zapričam sa sugovornikom da ne čujem ni kada mi se djeca već pored uha počnu derati “mama”! A ja sam se samo opustila i na muža prebacila lopticu. Mislim da bih trebala češće izlaziti… 🙂

11. Nikada mi nije dosta fotkanja. “Vaš mobilni uređaj nema više slobodnog mjesta”. Vrlo često mi se pojavi ta poruka. Uvijek sam tako očajna da ne propustim zabilježiti ni jednu stvar u životu svojih malenih mangupa.

12. Djeca mogu zaspati na najneobičnijim mjestima u stanu. U hranilici dok jede, na sredini tepiha usred dnevnog boravka ili na pilates lopti. Kada bi to bar vrijedilo i za nas odrasle… 🙂

Se pronalazite u nekoj od ovih 12? 🙂

Marija xoxoOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.