Inspiracija

Osmijeh na lice!

Za danas sam planirala napraviti jedan vrlo jednostavan sponge cake, završiti lazanje za ručak i uživati u ostatku dana sa svojim malenima. Od idućeg tjedna se vraćaju u vrtić, a i ja polako brojim dane do povratka na posao nakon duge pauze.

Međutim, moj sponge cake doživio je pravi debakl. Koliko god ga je bilo jednostavno za napraviti, očito sam negdje dobro zeznula. Djeca su se već od prvih minuta pripreme biskvita hvatali oko mojih nogu pokušavajući vidjeti što se to miksa, dovukli si stolčić kako bi pomogli prosijati brašno, a već su si i pripremili svjećice jer kakva bi to bila torta bez puhanja svjećica i vikanja “Još! Još jednom mama pali :)”. A moj je jadni biskvit završio u smeću. Ok, krenem ga raditi još jednom jer sam shvatila gdje sam zeznula (barem sam tako mislila), ali nestalo mi je jaja! “Djeco, mama je uništila biskvit, sutra ću napraviti novi, idemo sad svjećice zapaliti na kroasanu!” Kupovnom, jasno! 🙂 Ručak je puno bolje prošao, ako mi se može uzeti u obzir kako sam bešamel  napravila u zadnji čas jer bi ga sigurno bila i zaboravila da sam još jednom popravljala vlakić klincima u boravku kojega su od jutra rastavili bezbroj puta.

Ručak je napokon u pećnici, a ja pregleavam svoju e-poštu i naiđem na mail kojega mi je poslala moja divna prijateljica. Došao je zaista u pravom trenutku da me uspori, smiri i da si promijenim vibru jer sam očito od silnog posla oko pripremanja klope, brisanja vode od prolivenih čaša na stolu mojih klinaca, njihovih prepiranja oko iste igračke već lagano ludila. A tek je 11h….

Taj mi je mail jako zaokupio misli i podsjetio me da sam danas “samo” htjela napisati jedan post o danu smijeha. 10.1. slavi se svjetski dan smijeha kojega je 1998. godine utemeljio Dr. Madan Kataira. Nasmijte se! 🙂 Jer zaista da bi vam dan bio bolji ponekad je dovoljno samo biti nasmiješen ili primiti osmijeh od druge osobe koji nam može u potpunosti promijeniti vibraciju i pogled na trenutnu situaciju u kojoj se nalazimo.

Bilo da je riječ o komplimentu, veselom pozdravu, telefonskom pozivu ili malom materijalnom znaku pažnje, sve od navedenog može izmamiti osmijeh na lice nekome tko je inače imao stresan dan i time si može promijeniti sve što slijedi.

Probajte i vi napraviti razliku barem na današnji Svjetski dan smijeha. Budite otvorena srca, brižljivi i suosjećajni i možda ćete baš nekome oko sebe uljepšati dan i učiniti ga nevjerojatnim. 🙂

Tko zna, da nisam danas primila taj mail, možda niti ovog posta ne bi bilo i možda bih još uvijek žalila za svojim propalim biskvitom. Ovako se sada na tu situaciju mogu samo lijepo nasmijati!

 “Nothing you wear is more important than your smile.” Connie Stevens

 Marija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.