Adventski kalendar za najmlađe

Adventski kalendar za najmlađe

Stigao nam je prosinac, meni najljepši mjesec u godini! Mnogima su lampice u kućama već upaljene, pogotovo ako kao i ja imate dvogodišnjake koji zaista u tome uživaju. 🙂

Najveća čar blagdana je vrijeme iščekivanja Božića. Stoga napravite svoj adventski kalendar i uključite svoje najmlađe u odbrojavanje do velikog dana. Ja sam za svoju dječicu u svaku kućicu stavila mini slatkiše, a ako niste za slatko, upišite na papiriće najdraže obiteljske trenutke i svakoga dana se prisjetite jednog od njih, iznenadite malene mini poklončićima poput naljepnica, ukrasa za kosu ili upišite na papiriće aktivnosti koje ćete svakoga dana obavljati kao obitelj, npr. pečenje palačinki.

Za izradu adventskog kalendara biti će vam potrebno:

  • rolice od toaletnog papira (12 kom)
  • kartonska kutija od cipela
  • isprintani brojevi (1-24)
  • pištolj za vruće lijepljenje
  • filc
  • škare, olovka
  • tempere, kist
  • božićni ukrasi (po izboru)

1. KORAK

Rolice papira prerežite na pola. Od kartonske kutije za cipele izrežite podlogu na koju ćete poslagati izrezane rolice. Izrežite i dio koji ćete kasnije koristiti za krov kućice.

2. KORAK

Rolicu po rolicu lijepite na izrezanu kartonsku podlogu. Obojite bočne strane rolice u željenoj boji. (Napomena: možete bojati rolicu po rolicu međutim radi jednostavnosti i brzine zalijepite najprije sve rolice ostavljajući pritom malo prostora između njih i onda obojite bočne stranice. Kist vam bez problema prolazi između njih.) Obojite i vrh rolice u istoj boji.

3. KORAK

Od preostalog kartona izrežite 24 kruga koji će predstavljati vratašca vaših rolica, tj. poklopčiće. Zalijepite na njih brojeve. Na svakome od njih ostavite dodatni komadić kartona kojim ćete krug zalijepiti za rolicu. (Napomena: ako vam je kutija crvene boje kao moja ne morate krugove dodatno bojati.)

4. KORAK

Na karton koji vam predstavlja krov kućice zalijepite filc i ukrasite po izboru (zvjezdice, pahuljice, vata, možete dodati i dimnjak).

5. KORAK

Napunite svoje rolice s čime god poželite i s veseljem dočekajte Božić! 🙂

Marija xoxoOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.